Skip to content

Film

Sanden Media har laget korte filmer for å vise mangfoldet av ulike erfaringer og personlige opplevelser knyttet til ulike sider ved en adopsjon sett i fra den adoptertes perspektiv.

I filmene vil enkeltpersoner dele egne erfaringer og tanker rundt ulike tema. Dette for å synliggjøre hvor mange ulike sider det vil kunne være ved de samme prosesser. To personer vil kunne dele samme opplevelse, men ha vidt forskjellige erfaringer, opplevelser og ettervirkninger av denne; Ingen historie er lik!

Filmene er laget med støtte fra Barne,- ungdoms- og familiedirektoratet. Sanden Media er ansvarlige for innholdet.

Sanden Media har fått midler fra DAM-stiftelsen til å lage 20 filmer med tilsvarende tema. Disse vil bli lansert i løpet av 2022.

Denne filmen tar for seg betydningen av å få støtte og forståelse fra adoptivforeldre når man skal søke etter biologisk familie, og viser hvor viktig det er med åpenhet rundt dette temaet.

Filmene er sterke og gripende beretninger. Dersom du etter å ha sett filmene har behov for noen å snakke med, har du mulighet til å kontakte meg enten på telefon: 38105952 eller mail: post@etteradopsjon.no

Sanden Media har laget korte filmer for å vise mangfoldet av ulike erfaringer og personlige opplevelser knyttet til ulike sider ved en adopsjon sett i fra den adoptertes perspektiv.

I filmene vil enkeltpersoner dele egne erfaringer og tanker rundt ulike tema. Dette for å synliggjøre hvor mange ulike sider det vil kunne være ved de samme prosesser. To personer vil kunne dele samme opplevelse, men ha vidt forskjellige erfaringer, opplevelser og ettervirkninger av denne; Ingen historie er lik!

Filmene er laget med støtte fra Barne,- ungdoms- og familiedirektoratet. Sanden Media er ansvarlige for innholdet. 

Sanden Medias har fått midler fra DAM-stiftelsen til å lage 20 filmer med tilsvarende temaer. Disse vil bli lansert i løpet av 2022.

Denne filmen tar for seg temaet å føle og oppleve å være annerledes.

Filmene er sterke og gripende beretninger. Dersom du etter å ha sett filmene har behov for noen å snakke med, har du mulighet til å kontakte meg enten på telefon: 38105952 eller mail: post@etteradopsjon.no

InorAdopt, Verdens Barn og Adopsjonsforum har lansert en ny kortfilm om adopterte og rasisme!

De tre adopsjonsorganisasjonene i Norge har mottatt midler fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet for å lage en holdningsskapende informasjonsfilm om hvordan rasisme og fordomsfulle holdninger kan ramme adopterte.

Rasistiske og diskriminerende holdninger kan finnes nært den adopterte, både i familie, barnehage, skole, idrettslag, vennenettverk og nabolag. Fordomsfulle ytringer mot minoritetsgrupper og rasistiske holdninger i samfunnet generelt påvirker også adopterte med et utseende som skiller seg ut fra majoriteten. 

Filmens mål er at den skal føre til økt bevisstgjøring og samtaler blant adoptivfamilier og deres nettverk. 

Filmen er produsert av Leidar kommunikasjon, på oppdrag fra adopsjonsorganisasjonene.

Podcast

Her er det samlet tips til ulike Podcaster hvor adopsjon er tema. Det er både adopterte, adoptivforeldre og fagfolk som står bak disse Podcastene. Kom gjerne med tips dersom det er andre Podcaster som bør være med her. Send til: post@etteradopsjon.no

Adopsjonspodden

Adopsjonspodden gir nyttige tips og gode råd til hvordan du kan navigere i rollen som adopsjonsforelder, samt kloke refleksjoner rundt temaet adopsjon. Podcasten er laget av Verdens Barns lokalavdeling Oslo nord/øst med støtte fra Bufdir (Barne og familedirektoratet.

Hvordan er det å vente på et adoptert barn man ikke vet når kommer? Hvordan takle følelsene man selv og partneren har? Hvordan er det å møte sitt barn for første gan når det ikke er baby? Med Hedvig Montgomery, Ingrid Magnussen og Turid Fjeld Olsen.

Hvordan knytter man bånd med et adoptert barn? Hvordan skal man kommunisere med et barn som forstår og kanskje snakker et annet språk? Hvordan blir man egentlig en familie? Med Hedvig Montgomery, Ingrid Magnussen og Turid Fjeld Olsen. 

Hvordan kan man hjelpe et adoptert barn med å skape sin egen identitet? Hvordan kan man ruste det til å møte utfordringer som kan komme med det å ha en annen bakgrunn enn mange andre barn? Med Hedvig Montgomery, Ingrid Magnussen og Turid Fjeld Olsen.

99% Norsk

Har du noen gang vært i tvil om din egen nasjonalitet? Eller bare følt at du har en annen tilhørighet?I denne podcasten møter vi Niklas og Sandra som begge er adoptert fra utlandet. De deler sine opplevelser fra livet i Norge, tilbakereisen til fødelandet, relasjonen til sine biologiske foreldre og hvordan dette har påvirket deres selvbilde i dag. I hver episode vil du få treffe nye interessante mennesker med ulik bakgrunn og opphav, og sammen deler de sine historier og knytter de til temaer som etnisitet, adopsjon, identitet, familierelasjoner og fordommer. Her er link til de seks første episodene.

Niklas ble født i Seoul i Sør-Korea den 14. august 1992 for snart 29 år siden. Han ble adoptert til Norge da han var bare 4 måneder gammel . Niklas deler sin historie fra livet og oppveksten i Norge og vi får blant annet høre hvordan det gikk da Niklas prøvde å oppsøke sin biologiske mor.

Jenny ble født i Kina 26. juni 1993, og adoptert i mars 1994. Hun har flere tanker om det å føle seg litt annerledes. Jenny deler historier fra eget liv som omhandler blant annet hvordan det er å vokse opp på et lite sted som utenladsadoptert, og tilbakereisen til Kina

Sandra ble adoptert fra Colombia i 1996 da hun var 2 år, og har vokst opp på Berger utenfor Drammen i en familie på fire med en storebror som også er adoptert fra Colombia. Sandra forteller om sitt første møte med familien og hvilken forhold hun har til sitt biologiske opphav.

Joon ble adoptert fra Sør-Korea i 1994 har vokst opp i Drammen som den eneste adopterte i en familie på fire.

I denne episoden forteller Joon om oppveksten i en bydel med mange flerkulturelle mennesker og ønsker å dele sine tanker om hans til biologiske opphav.

Leonardo «Leo» Mauseth Woll vokste opp på Grünerløkka. Han er halvt norsk og halvt gambisk og jobber i dag som DJ. I denne episoden forteller Leo om relasjonen til hans biologiske far, oppveksten på Grünerløkka og hvordan det har vært og være den eneste mørke i en familie på fem.

Camilla ble adoptert fra Colombia i 1990 og har vokst opp på Vinderen i Oslo. I senere tid har hun lært seg spansk og i denne episoden forteller hun om den gangen hun prøvde å komme i kontakt med sine biologiske slektninger.

Adoptert

Adoptert består  av 35 podcast-episoder om adopsjon.  Adopterte, adoptivforeldre og fagfolk er gjester i denne podcast-serien hvor den røde tråden er adopsjon. 

Link til podcasten: 

 https://podtail.com/no/podcast/adoptert/ 

Andre podcast-episoder om adopsjon:

 
#kveldsmatpodden: Skeive Seoul Sisters

Anita Aamodt Enersen og Anne Kyong Sook Øfsti er med i en vennegjeng som er både skeive og adopterte fra Korea. Anita er filmskaper og arbeider med en dokumentarfilmprosjekt om det å være både skeiv og adoptert. De samtaler om hvordan livet kunne vært annerledes em de ble værende i Korea, og om hva kan skje om de drar tilbake til neste Pride i Seoul. Denne episoden er sorgmunter samtale om adopsjon, skeiv identitet, skam og tilhørighet. 

#kveldsmatpodden har flere episoder som har adopsjon som tema.

 
Biblioterapi: Adopsjon

Til Deichman kommer familieterapeut og forfatter Anne Kyong Sook Øfsti og psykolog og forsker Leila Torgersen. Med utgangspunkt i et innsendt problem anbefaler de bøker på «blå resept», og viser hvordan litteraturen eksempelvis kan gi perspektiver, nyansere, trøste, lindre eller oppmuntre.

Det innsendte problemet i episoden kommer fra et foreldrepar til ei 16 år gammel datter. De har hatt en god og nær foreldre- og barnrelasjon, men i det siste har datteren begynt å avvise de som foreldre, og utrykke et sterkt ønske om å utforske sitt biologiske opphav. De vil så gjerne være bedre rusta til å komme henne i møte. Hva kan de lese for å forstå datteren deres og det hun gjennomgår bedre. Hvilke innsikter og nyanser kan litteraturen gi dem? 

 
Vannhullet – Adopsjon

I podcasten Vannhullet undrer Maria og Siv seg over det å være norsk-afrikansk i Norge. Hvem er vi som individ, som gruppe og hvordan er det å være oss i dagens samfunn? 

I denne episoden er tema adopsjon, en viktig brikke i Maria og Sivs identitetspuslespill. Med seg har de artist og sanger Makeda Dyhre og eventplanlegger og student Alexander Kumle, som begge er adoptert fra henholdsvis Etiopia og Colombia. De snakker om hvordan det er å navigere en norsk hverdag med deres dobbeltarv. 

 
Graviditet, fødsel og tiden etterpå – Fødselshistorie: Fra å være adoptert datter til å bli biologisk mor

Sandra Julieth ble adoptert fra Colombia som baby, og var ikke forberedt på hva det skulle bety da hun selv ble biologisk mor. Hun snakker om tilknytning og tidligere traumer, og hvordan disse tingene plutselig dukket opp under fødselen og i barselstiden.  

 
Sunnhordland Podden – Idar Helland

I denne episoden får du møte Idar Helland. Han forteller om tilbakereisen til India og møtet med biologisk mor etter 25 år.
Du får og viktig informasjon om hvordan du kan unngå å bli stoppet av Utrykningspolitiet. 

 
Morgenbladets forskningspodkast – Hvorfor adoptere et barn? Og hvordan går det med de adopterte?

I Morgenbladets forskningspodkast får du høre psykolog og forsker ved Folkehelseinstituttet, Leila Torgersen, og forfatter og psykiatrisk sykepleier, Synne Sun Løes, i samtale om hvordan det går med de adopterte og om hvem adoptivforeldre er og bør være. 

 
Hjemflytterpodden- Adopsjon med Vicente Mollestad

Hva innebærer tilhørighet og hjemflytting for utenlandsadopterte?Hva var greia med Tore på sporet? Er utenlandsadoperte Skandinavias yndlingsinnvandrere? Hvorfor «dra tilbake dit man kom fra»? Hva er adopsjonsindustrien? Hva kjemper adopsjonsaktivistene for?Hva slags kunst lager en adopsjonskritisk utenlandsadoptert samtidskunstner? Jeg tar adopsjonspraten med billedkunstner Vicente Mollestad (33), adoptert fra Bolivia, oppvokst i Trondheim og Lier, og nå bosatt i Ibsengården i Skien, som årets mottaker av Skien kommunes kunstnerstipend